Szkoła gotowania. Kuchnia bez mięsa_max

Szkoła gotowania. Kuchnia bez mięsa

-35%
Oszczędzasz: 20,30 zł
Cena: 
58,00 zł
37,70 zł
Najniższa cena z 30 dni: 37.70 zł
Darmowa dostawa od 99 zł
Nie dotyczy: Strefy katechety, Strefy edukacji, strefy Dla parafii oraz płatności za pobraniem
Zamów teraz, a wyślemy jeszcze dziś
Dotyczy płatności on-line lub za pobraniem
30 dniowy termin zwrotu
Dotyczy osób indywidualnych

W wstępie książki opisane zostały podstawowe produkty wegetariańskie: zboża; warzywa strączkowe; seitan i tempeh oraz nasiona oleiste. W publikacji zawarto wiele informacji dotyczących właściwości, zalet oraz sposobów wykorzystania wymienionych produktów.
Natomiast zasadnicza część książki to profesjonalny kurs gotowania, w którym na ponad 500 fotografiach krok po kroku pokazano przepisy kuchni wegetariańskiej. Na pięknych zdjęciach ukazano z góry deskę z potrzebnymi składnikami i kolejne fazy przygotowania potraw. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia, by wiedzieć, co będzie potrzebne do gotowania oraz jakie czynności należy kolejno wykonać, aby perfekcyjnie przygotować danie.
Potrawy podzielono na: śniadania, obiady, kolacje, przekąski, koktajle i musy, słodkości oraz posiłki dla dzieci. Wśród proponowanych dań znalazły się na przykład: babka kawowa, budyń z białej czekolady i limonki, chlebek bananowy, chłodnik rzodkiewkowo-serowy, ciasteczka pełnoziarniste z czekoladą, myszki z warzyw i sera, pulpety z fasoli i warzyw, sangria, tarta z kremem brokułowym i wiele, wiele innych.
To wspaniała pomoc w kuchni nie tylko dla wegetarian, ale wszystkich, którzy pragną odkryć nowy sposób gotowania, pełen smaku i zdrowia.

7995