Zioła_Nowa encyklopedia_max

Zioła. Nowa encyklopedia

-15%
Oszczędzasz: 8,25 zł
Cena:
55,00 zł
46,75 zł
Darmowa dostawa od 149 zł
Nie dotyczy: Strefy katechety, Strefy edukacji, strefy Dla parafii oraz płatności za pobraniem
Zamów teraz, a wyślemy jeszcze dziś
Dotyczy płatności on-line lub za pobraniem
30 dniowy termin zwrotu
Dotyczy osób indywidualnych
  • 978-83-7660-683-5-1
  • 978-83-7660-683-5-2
  • 978-83-7660-683-5-3
  • 978-83-7660-683-5-4
  • 978-83-7660-683-5-5
  • 978-83-7660-683-5-6

Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy.  Zawiera informacje o 170 roślinach popularnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Dodatkowo obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a w każdej z nich przyporządkowano odpowiednie receptury na maceraty czy napary. Poza tym zamieszczono 120 przepisów kulinarnych pozwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych. Ta część to prawdziwa książka kucharska, dzięki której można szybko przygotować tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery.

Ta encyklopedia to coś więcej niż teoretyczne informacje o roślinach – są w niej także ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To prawdziwa gratka nie tylko dla miłośników zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem. To  także praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne.

Książka zawiera także wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła i jak zbierać rośliny dziko rosnące.

Odbiorcy:

- miłośnicy zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem

- osoby, które interesują się ziołami i chcą poszerzyć swoją wiedzę

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

- ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii

- to praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne

- jedna z części to prawdziwa książka kucharska, z którą szybko przygotujesz tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery.

Przeczytaj recenzję:
http://dlalejdis.pl/
https://godzinazksiazka.blogspot.com/2019/03/zioa-nowa-encyklopedia.html 

Zobacz podobne książki

4561