do_sloika_i_butelki_max

Do słoika i butelkiPyszne nalewki i przetwory z owoców i warzyw

-60%
Oszczędzasz: 21,00 zł
Cena:
35,00 zł
14,00 zł
Darmowa dostawa od 99 zł
Nie dotyczy Strefy Katechety i Strefy Edukacji
Zamów teraz, a wyślemy najpóźniej jutro
Dotyczy płatności on-line lub za pobraniem
  • 9788379718023-1
  • 9788379718023-2
  • 9788379718023-3
  • 9788379718023-4
  • 9788379718023-5
  • 9788379718023-6

To niezwykle praktyczna i kolorowa książka kucharska, w której na 500 zdjęciach krok po kroku pokazano podstawowe techniki i najlepsze przepisy na przetwory w słoiczkach. Wspaniałe fotografie zrobione zostały z góry. Przy przepisach zamieszczono też fotograficzne mapy składników: wystarczy spojrzeć na zdjęcia, aby już na pierwszy rzut oka przekonać się, co jest potrzebne do przygotowania zamkniętych w słoikach i butelkach pyszności i śledzić kolejne etapy perfekcyjnego wykonania przepisu.

Na początku książki znajduje się cenne wprowadzenie poświęcone podstawowym technikom wyparzania słoiczków i przechowywania w nich przetworów, bez narażania się na ryzyko ich zepsucia. Dalej są 3 rozdziały: przetwory warzywne, słodkie konfitury i nalewki. Każdy rozdział opatrzono bogatym wstępem zawierającym informacje o cechach charakterystycznych, właściwościach i zastosowaniu produktów, które są potrzebne do wykonania podanych przepisów na weki.

Przepisy są przystosowane do użytku domowego. Podane ilości składników pozwalają na przygotowanie 4–6 słoiczków mieszczących po 150 g przetworów warzywnych i 250 g owocowych weków. Z kolei w przypadku nalewek najwygodniej jest sięgnąć po butelki o pojemności 1 litra.

Zobacz podobne książki

4981